Behandelingen

Bij Dentville, uw Tandarts in Zaandam kunt u natuurlijk terecht voor alle tandartsbehandelingen. Onze werkwijze is voor iedere patiënt vaak al een stuk aangenamer door de extra stapjes die we nemen tijdens de behandeling.

Voorbeelden werkwijze
  • Altijd eerst een verdovingszalfje voor de echte verdoving
  • U heeft de controle .. hand omhoog en we stoppen
  • We laten altijd de verdoving eerst goed inwerken voordat we beginnen
  • Het maken van noodkronen word gedaan door de assistente, die neemt rustig de tijd om dit mooi te maken
  • De preventie assistente doet de gebitsreiniging, geen haastwerk maar een prettige ervaring !
Onze Tandartsbehandelingen

Periodieke controle
Bij het eerste bezoek is het voor ons belangrijk om uw behandelwensen in kaart te brengen en
vervolgens wordt uw gebit grondig gecontroleerd op tandheelkundige kwesties.
Op basis van de genoemde stappen wordt er door onze tandarts een behandeltraject opgesteld en
wordt dit met u besproken. Hierbij krijgt u te horen over de staat van uw gebit, de voorgestelde
behandelingen, voor- en nadelen en kosten van de behandelingen.
Aan de hand van de behandelplan zullen er (vervolg)afspraken worden ingepland.

Preventie en Mondhygiëne
Een goede mondhygiëne is essentieel van belang om de tandvleesontsteking, gaatjes en allerlei mondziektes te voorkomen. Daarom is het zeer belangrijk dat u dagelijks een goed eetpatroon volgt en voldoende verzorging waarborgt door middel van voldoende en op goede manier poetsen en gebruik maken van aanvullende middelen zoals flosdraad, stokers en ragers.
Naar aanleiding van een periodieke mondonderzoek wordt u doorverwezen naar de preventie assistent of Mondhygiënist.

Een preventie assistent reinigt uw tandplaque en tandsteen boven het tandvlees niveau wanneer u gingivitis (tandvleesontsteking) heeft en geeft adviezen en instructies over de juiste middelen voor uw dagelijkse gebit verzorging.

Echter is de tandvleesontsteking bij sommige patiënten al bevorderd wat parodontitis heet.
Wanneer er geconstateerd wordt dat u parodontitis heeft wordt u doorverwezen naar de mondhygiënist. Bij de eerste kennismaking met de mondhygiënist observeert hij de conditie van uw tandvlees en stelt een behandelplan op dat bespreekt hij/zij met u en wordt de parodontitis behandeld.

Wortelkanaalbehandeling
Ten gevolge van een bevorderd tandvleesontsteking of een diepe gaatje kan de zenuw van een tand of kies ontstoken raken. Wanneer de ontsteking deze stadium is bereikt is de kies niet meer te behandelen alleen met een vulling. Dan is er sprake van een wortelkanaal behandeling.
Bij een wortelkanaalbehandeling worden de zenuwen (pulpa) verwijderd en de uitgeruimde kanalen worden met een wortel kanaal materiaal opgevuld. Meestal wordt er daarna geadviseerd om een kroon of een brug te nemen omdat een kies met wortelkanaalbehandeling is meestal in een grote omvang beschadigd. Een kroon helpt de kies te beschermen tegen de hoge krachten tijdens het kauwen.

Kroon en brugwerk
Kroon kunt u zich voorstellen als een hoesje voor uw tand of kies. Als uw tand of kies niet meer
gerestaureerd kan worden met een plastische vulling materiaal wordt er een kroon geadviseerd. Een
van een voorbeeld is dat de kies grote vulling heeft met slechte contactpunten of randen. Dan loopt
u risico op dat er meer tandplaque blijft zitten en dat er sneller een gaatje kan ontstaan waardoor u
op termijn uw kies kan verloren. Door middel van een kroon krijgt uw tand of kies betere vorm en
contract punten en natuurlijk wordt het ook een duurzame behandeling.
Een brug is nodig als u ontbrekende tanden en kiezen heeft. Er komen meerdere kronen en
tussendelen voor de ontbrekende tand en kies. Afhankelijk van het aantal ontbrekend tand en kies
wordt een brug met meerdere kronen en tussendelen. Wij bieden de uitkomst als voor alle professionele tandartsbehandelingen zaandam.

Cosmestische tandheelkunde
Onder cosmetische tandheelkunde verstaan veel mensen spierwitte tanden. Dat is echter een vaag begrip. Elk persoon heeft tanden en kiezen met aparte vorm en kleur die het beste bij u past.
In de loop der tijd kunt u verkleuringen, breuken , slechte vullingen ( overhangend of niet de juiste kleur) in uw tanden krijgen waardoor uw dagelijkse leven belemmerd wordt. U kunt bij ons terechtkomen om uw klachten in esthetische opzicht te bespreken. Wij kunnen voldoende mogelijkheden aanbieden om uw esthetische vragen.
Voor ons staat natuurlijk ogend gebit voorop. Wij streven erna om elke restauraties en veranderingen bij u te passen en dat kunnen wij u aanbieden omdat wij samen met tand technicus onder een dak werken. Met de tandprotheticus kunnen wij samen de vorm, kleur wat het beste bij u past vaststellen. Daarvoor hoeft u dus niet apart terug te komen. op die manier kunnen wij complicaties voorkomen.
Wat wij tevens kunnen doen is dat wij eerst een proefopstelling maken op uw tanden of op een gipsmodel ( van uw gebit) zodat u een overzicht krijgt van het eind resultaat. Mocht u veranderingen willen in vorm, grootte van de tanden, etc. kunnen wij dat gelijk aanpassen op het model of op uw eigen tanden. Dat is voorspelbarder dan wanneer u niet het eindresultaat van tevoren ziet.

Protheses
Indien je een deel van je tanden of kiezen mist kunt u kiezen voor een gedeeltelijke prothese of frame als uitneembare voorziening. De advies krijgt u van uw tandarts en tandprotheticus. De voor- en nadelen van beide behandelingen en welke het beste bij u past krijgt u mondeling te horen van uw tandarts.
Indien u geen tanden en kiezen meer hebt of dat uw rest gebit uitgetrokken moeten worden dan krijgt u advies als volledig prothese of klikgebit. Klikgebit rust op meerdere implantaten en daardoor biedt het meer houvast.
Wij bieden alle protheses aan in samenwerking met de tandarts, tandprotheticus en in gecompliceerde situaties met andere specialisten.

Implantaten
Als u een of meerdere tanden of kiezen mist kan er naast protheses ook implantaten geplaatst worden in uw kaak. Daarvoor is er minimale dikte en breedte van de kaakbot vereist. Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak geplaatst wordt. De medische toestand speelt er rol bij of u implantaten kan krijgen. Bij sommige ziektes vooral bij Diabetes Mellitus (suikerziekte) en mensen die roken is er grote risico dat u de implantaten kan verliezen. U wordt naar onze verwijspraktijken doorverwezen wanneer u deze behandeling wenst.

Orthodontie
Tijdens het periodiek mond onderzoek kijkt uw tandarts naar de stand uw tanden en kiezen. Bij een afwijking wordt het met u besproken en zo nodig wordt u doorverwezen naar onze verwijzende praktijk voor een orthodontie behandeling.

Gnathologie
Gnathologie is het vakgebied dat zich bezighoudt met het kaakgewricht, de kauwspieren en hoe het onder- en bovengebit contact maakt en langs elkaar heen beweegt. Pijn in het hoofd-halsgebied wordt vaak veroorzaakt door overbelasting in het kaak- en kauwstelsel. Voorbeelden hiervan zijn:
• (Spierspannings)hoofdpijn
• Kaakgewrichtspijn
• Oorpijn
• Spierpijn in het aangezicht
• Knappende kaakgewrichten
• Verhoogde gebitslijtage

De verzamelnaam voor dit soort klachten is CMD of TMD (Temporo Mandibulaire Dysfunctie). Meestal is nooit één oorzaak voor het ontstaan van TMD en is het een multi-factoriële ziekte. Vaak is de oorzaak wel te herleiden tot het verkeerd gebruik van het gebit en de kaken (o.a. Tandenknarsen, slaaphouding, kaakklemmen, tongpersen, wangzuigen, teveel kauwgomkauwen, etc).
Door het hanteren van een dergelijk gedragspatroon raakt het kaak- en kauwstelsel overbelast en kunnen er klachten ontstaan. De behandeling bestaat meestal uit het bewust worden van dit patroon en het analyseren van de situaties waarin het patroon gehanteerd wordt. Vaak wordt de behandeling ondersteund met fysiotherapie of spalktherapie.
De tandarts-gnatholoog richt zich op de diagnose en behandeling van deze pijn en problemen van het kaak- en kauwstelsel. In onze kliniek komt regelmatig tandarts-gnatholoog Dr. Piet van der Kuij voor het behandelen van uw TMD met meerdere disciplines. Dat wordt tijdens uw bezoek met u uitvoerig besproken.

Kindertandheelkunde
In ons kliniek wordt er speciale aandacht besteed aan uw kind- en kinderen. Voor een optimale verzorging voor uw kind begeleidt de tandarts u en uw kind. Onze aandacht gaat vooral uit naar het begeleiden van uw kinderen in samenwerking met de ouders in goede dagelijkse verzorging en gezond eetpatroon zodat er gaatjes en tandvleesontstekingen worden voorkomen. Het voorkomen is beter dan genezen!
Indien er behandelingen nodig zijn voor uw kind neemt de tandarts voldoende tijd voor de behandelingen en de tandarts legt de behandeling uit aan uw kind op een speelse wijze zodat er geen tandarts angst wordt gecreëerd bij uw kind.
Print de kleurplaat uit en lever het in bij de balie en ontvang een leuk presentje!

Angstpatiënten
Sommige mensen ervaren een bezoek bij de tandarts onprettig, omdat ze bang zijn voor de tandarts.
Wij adviseren u om bij angst dit tijdig door te communiceren aan ons, zodat wij u hierbij kunnen helpen.
Onze tandarts zal de tijd nemen om u op uw gemak te stellen en stapsgewijs het behandelplan met u door te nemen.